open-navfaktor-logo
search
Manifestacija
Odbrana BiH - Igman 2019: "Dođi i posvjedoči" 1. i 2. augusta
Na Igmanu se očekuje dolazak velikog broja veterana, a pozivaju se i građani iz cijele Bosne i Hercegovine
17.07.2019. u 16:27
get url
text
Igman, Odbrana BiH
Igman, Odbrana BiH

Manifestacija "Odbrana BiH - Igman 2019" obilježit će se 1. i 2. augusta. Simbolični moto ovogodišnje 19. manifestacije je "Dođi i posvjedoči". Centralni dio manifestacije će biti upriličen 2. augusta na platou Velikog polja na Igmanu, gdje će se održati prigodan kulturno-umjetnički program i defile veterana, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za boračka pitanja.

Danas je u Sarajevu Organizacioni odbor manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019" održao sastanak na kojem je konstatovano da sve pripreme teku prema planu. Rečeno je da se na Igmanu očekuje dolazak velikog broja veterana, a pozivaju se i građani iz cijele Bosne i Hercegovine. Autobusi će biti planirani za brojne gradove, tako da će svi oni koji budu željeli, imati i besplatan prijevoz i topli obrok.

Tradicionalno, i ove godine bit će upriličen prigodan vjerski program za poginule branioce Armije i MUP-a RBiH svih konfesija. Također, nakon klanjanja džuma-namaza u ratnoj džamiji na Igmanu bit će proučena i dova za domovinu, a hutbu će održati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.