open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Odbojkašice Italije savladale Belgiju i plasirale se u četvrtfinale
Ženska odbojkaška reprezentacija Italije slavila je u osmini finala protiv selekcije Belgije rezultatom 3:1, te ostvarila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).
30.08.2021. u 21:29
get url
text

Apsolutna dominacija reprezentativki Italije u prvom setu meča odigranog u Beogradu. Dosta konkretnija i ofanzivnija igra Italiji je donijela rezultat 25:14 na kraju prvog seta.

Iako je Italija povela i u drugom setu napravila je nekoliko uzastopinh grešaka, što je Belgija iskoristila i preuzela vodstvo. Napeto je bilo do samom kraja seta što potvrđuje i rezultat 23:25, Belgija je izjednačila.

Kao da je Italijankama bio potreban odmor pa su tako "predale" drugi set. U trećem setu ponovo jasna dominacija Italije, rezultat je bio 25:17 na kraju trećeg seta. U četvrtom setu Italija opet puno bolja, Belgijanke nisu imale šanse za preokret, na kraju je bilo 25:12, ukupno 3:1 za Italiju.

Italija je pobjedom nad Belgijom osigurala plasman u četvrtfinale, a večeras je na rasporedu i posljednji susret osmine finala između Rusije i Bjelorusije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.