open-navfaktor-logo
search
Rade punom parom
Odbojkašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu
Odbojkašice Goražda počele su s pripremama za novu prvenstvenu sezonu u Premijer ligi BiH, potvrdio je Feni predsjednik OK Goražde Nermin Obuća.
28.08.2018. u 15:15
get url
text

Prema njegovim riječima, prvi dio priprema realizuje se na sportskim terenima u "Prvom maju", a već naredne sedmice odbojkašice prelaze u Gradsku dvoranu "Mirsad Hurić" gdje će imati dva treninga dnevno. Kompletne pripreme za novu sezonu obavit će u Goraždu, a finansije su razlog zbog kojeg ne mogu otići van BPK-a.

- Što se tiče ekipe, u odnosu na prošlu sezonu oslabljeni smo za dvije igračice. Trenutno smo osigurali jedno pojačanje, Aleksandru Simić, koja je igrala za banjalučki BL Volley, a u pregovorima smo s još nekoliko igračica. Ostale djevojke su na raspolaganju, vrijedno treniraju i vjerujem da ćemo imati kvalitetnu ekipu – precizirao je Obuća.

Pripreme odbojkašica Goražda trajat će do početka nove sezone, 5. oktobra, a koga će dobiti za prvog protivnika bit će poznato nakon izvlačenja parova 3. septembra u Odžaku.

- Proteklu sezonu okončali smo na 7. mjestu sa 18 bodova. Iako smo očekivali bolje rezultate, niz okolnosti uticao je da dođemo u neugodnu situaciju i u prvoj polusezoni imamo samo tri osvojena boda, a učinak smo popravili u drugom dijelu prvenstva. Nadam se da ove godine nećemo doći u situaciju da se borimo za opstanak – kazao je Obuća.

Napominje da će, prema njegovim saznanjima, liga sada biti slabija jer je, kako je kazao, i odbojka kao i ostali sportovi u velikom padu što se tiče kvaliteta.

U odbojkaškom klubu Goražde velika pažnja posvećuje se i radu sa mlađim selekcijama o čemu svjedoče rezultati.

- To je baza iz koje crpimo kvalitet i buduće igračice koje će igrati u juniorskoj i seniorskoj selekciji. U posljednjih sedam godina naše mlade odbojkašice redovni su učesnici završnih državnih prvenstava, a u protekloj sezoni kadetkinje ovog kluba osvojile su treće mjesto u državi. Prve su u Ligi mladih regija Sarajevo, a sljedeći mjesec ih očekuje i finalni tirnir. S novom školskom godinom kreće i u upis novih članica – kazao je predsjednik Odbojkaškog kluba Goražde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.