open-navfaktor-logo
search
Bliži se debi
Odbojkašice BiH na historijskom EP: Znamo ko je Srbija, da niko ne kaže kakva Belgija...
Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorit će svoje historijsko Evropsko prvenstvo utakmicom sa Srbijom u Beogradu u četvrtak u 17 sati.
18.08.2021. u 16:27
get url
text

Odbojkašice i stručni štab su već u Beogradu, a predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić je na konferenciji za medije u Tuzli govorio o ambicijama.

- Ja sam ponosan u kojoj se grupi nalazimo, a u grupi su sve odbojkaške velesile. Čast je izvesti našu reprezentaciju na tako jak turnir, odnosno jake utakmice. Kao što znate reprezentacija Bosne i Hercegovine je 90 odsto sastavljena od igračica koje igraju u inostranstvu i nismo bez razloga očekivali plasman na Evropsko prvenstvo - kaže Alija Fatić, ističući da su pripreme trajale 30 dana i da je ekipa u Beograd otputovala kompletna.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u grupi A sa domaćinom Srbijom te Rusijom, Belgijom, Azerbejdžanom i Francuskom.

- Znamo ko je Srbija i nama ne treba niko objašnjavati, ali protiv Srbije treba odigrati maksimalno dobro. Mi moramo tražiti plasman dalje protiv Azerbejdžana i Francuske. Azarbejdžan je isto tako jaka reprezentacija, ali imaju problema i Francuska je isto jaka, ali možemo igrati protiv te dvije reprezentacije - smatra Fatić.

Iz grupe od šest reprezentacije u osminu finala idu četiri prvoplasirane, a grupu A su nakon žrijeba proglasili "grupom smrti".

- Belgija je sedma na svjetskoj listi, da niko ne kaže kakva Belgija. Belgija je bolje plasirana od Srbije. Mi protiv tih reprezentacija moramo tražiti set i poen razliku zbog daljeg plasmana - zaključio je predsjednik OS BiH.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije utakmicu igraju 19. augusta sa početkom u 17 sati u beogradskoj Areni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.