open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP 2021
Odbojkašice BiH danas pred zeničkom publikom igraju protiv Češke
Odbojkašice Bosne i Hercegovine danas nastavljaju kvalfikacije za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava ove godine u četiri zemlje.
14.05.2021. u 09:18
get url
text

VEZANI TEKST - Odbojkašice BiH se raduju povratku publike na tribine: Bit će nam "vjetar u leđa"

Protivnik našoj najboljoj selekciji večeras od 20 sati u Gradskoj dvorani "Husejin Smajlović" u Zenici bit će reprezentacija Češke.

Upravo su Čehinje bh. timu nanijele jedini poraz na kvalifikacionom turniru koji je prije nekoliko dana održan u Latviji.

Odluka kriznog štaba o povratku navijača na tribine (1.000 gledalaca) mogla bi biti vjetar u leđa našem nacionalnom timu, a slično razmišlja i selektor Stevan Ljubičić.

- Poslije prvog turnira mislim da smo ostvarili jako pozitivan rezultat. Siguran sam da će ovo što je, konačno, odobreno da se pred određenim brojem gledalaca odigra turnir, dati "vjetar u leđa" - kako meni i stručnom štabu, tako i ovim djevojkama. Svi smo, poslije ove situacije sa Covidom i nekih prvenstava koja su igrana bez publike, željni podrške navijača - rekao je selektor BiH Stevan Ljubičić, te naglasio:

VEZANI TEKST - Krizni štab odlučio: Odbojkašice BiH u Zenici će imati podršku sa tribina

- Cilj je pobjeda na svakoj utakmici. Obećanja nema, ali ciljeve imamo... Mnogo spremniji ulazimo u ove utakmice pred našom publikom. Ono što smo odigrali tamo, koliko smo bili iznenađenje za druge, bili smo i iznenađenje sami sebi, jer nismo imali priliku da odigramo nijednu prijateljsku utakmicu. Sada imamo mnogo jasniju sliku kako i u kojem sastavu ekipa najbolje funkcioniše.

Osim duela BiH - Češka danas od 17 sati sastaju se Latvija i Slovenija. Susret BiH i Latvije na programu je u subotu, a dok naše djevojke protiv Slovenije igraju u nedjelju.

Dvije prvoplasirane ekipe iz ove grupe plasirat će se na EP 2021, koje će se od 18. augusta do 4. septembra ove godine igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.