open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Odbojkaši BiH večeras protiv favorizovane Turske: Evo gdje možete pratiti direktan prijenos utakmice
Muška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Skoplju igra drugi susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnikom će joj biti selekcija Turske.
12.01.2021. u 08:27
get url
text

U prvo susretu kvalifikacionog turnira koji se igra u makedonskoj prijestolnici izabranici Ifeta Mahmutovića poraženi su od domaće selekcije s 3:1.

Turska je prvi favorit u našoj grupi, gdje je osim Turske, Sjeverne Makedonije i BiH trebala nastupiti i Danska, no Danci su odstali od takmičenja.

- Koliko su Turci ozbiljno shvatili kvalifikacije govori i to da su pozvali najbolje igreča koje imaju u ovom trenutku - kazao je nedavno u razgovoru za Faktor selektor naše reprezentacije Ifet Mahmutović.

Najveća prijetnja našem timu bit će rođeni Bosanac Adis Lagumdžija, sin legendarnog bh. odbojkaša, kasnije i selektor naše reprezentacije, Ekrema Lagumdžije. Korektor Turske ove je sezone jedan od najboljih poentera italijanske Serie A.

Lagumdžija se kroz omladinske selekcije susreta sa BiH, ali ovo će mu biti prvi put da će biti na terenu u duelu protiv selekcije zemlje u kojoj je rođen.

- I ranije smo se susreta u mlađim selekcijama, ali ja nisam igrao. Prvi put ću nastupiti protiv BiH. U konačnici to je utakmica kao i drugi. Osam godina sam u Turskoj. Neću imati mnogo različitih emocija - kazao je Lagumdžija u izjavi za Anadoliju.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Turske igra se od 18 sati uz direktan prijenos na YouTube kanalu Evropske odbojkaške federacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.