open-navfaktor-logo
search
Deseto kolo
Odavno propale kvalifikacije Zmajevi završavaju večeras u Vaduzu
Susret na Rheinparku BiH će najvjerovatnije početi u sastavu: Pirić, Ćivić, Memišević, Mihojević, Bičakčić, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Duljević, Hajrović i Hodžić
18.11.2019. u 07:53
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Rheinpark u Vaduzu završava još jedne neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ovoga puta pod komandom selektora Roberta Prosinečkog.

Zmajevi su se još ranije oprostili od šansi da se kroz kvalifikacionu grupu J prvi put u historiji naše selekcije plasiraju na kontinentalni šampionat, pa večerašnji susret nema apsolutno nikakav rezultatski značaj.

VEZANA VIJEST - Je li ovo sastav koji će Prosinečki suprotstaviti Lihtenštajnu?

Da će to biti najvjerovatniji scenariji znao je i Prosinečki, koji je još prilikom objave spiska kandidata za mečeve s Italijom i Lihtenštajnom kazao kako će u večerašnjem meču priliku dobiti igrači koji su u posljednje vrijeme imali malu ili nikakvu minutažu u dresu nacionalnog tima.

Susret na Rheinparku najbolji bh. fudbaleri trebali bi početi u sastavu: Pirić, Ćivić, Memišević, Mihojević, Bičakčić, Sarić, Jajalo, Hajradinović, Duljević, Hajrović i Hodžić.

Najbolji bh. fudbaleri večeras će imati priliku da zabilježe prvu i jedinu gostujuću pobjedu u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, s obzirom na to da su na preostala četiri gostovanja kod Finske, Italije, Armenije i Grčke zabilježili poraze.

Utakmica u Vaduzu počinje u 20.45 sati. Njen početak označit će turski arbitar Halis Özkahya, dok ćete direktan prijenos susreta realizirati Nova BH.

Kvalifikacije za EURO:
Gibraltar - Švicarska (20.45 sati)
Grčka - Finska (20.45)
Irska - Danska (20.45)
Italija - Armenija (20.45)
Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina (20.45)
Malta - Norveška (20.45)
Španija - Rumunija (20.45)
Švedska - Farski Otoci (20.45)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.