open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija šetališta
Odavno probijeni svi rokovi za Sarajevski ćilim u općini Centar, Sarajlije negoduju zbog bara i blata
Posljednjih dana Sarajlije negoduju zbog činjenice da još nisu završeni radovi u okviru projekta rekonstrukcije šetališta "Pješačka zona – Sarajevski ćilim".
27.04.2023. u 08:01
get url
text

Radnici građevinske firme ITC d.o.o. Zenica rade na ovom projektu za koji je Općina Centar u 2022. godini osigurala u budžetu 1.650.000 KM.

Na tabli na gradilištu stoji da je početak radova 26. decembar 2022. godine i da radovi trebaju biti završeni za 70 dana. Investitor je Općina Centar, projektant je studio Zec, a nadzor vrši Energoinvest.

- Sramota je da se ovako dugo radi šetalište koje je dugo stotinjak metara. U Velikom parku su blato i bare i ljudi ne mogu da se normalno kreću – rekao nam je jedan od razočaranih Sarajlija.

Cilj realizacije projekta rekonstrukcije šetališta "Pješačka zona – Sarajevski ćilim" je da se dobije sigurna i vizuelno primamljiva šetnica sa pratećom infrastrukturom, u urbanom centru grada.

{$galerijaFotografija}

U opisu koncepta projekta navedeno je da se kombinacijom više vrsta kamenih ploča i zelenila duž šetališta stvara jedinstvena površina – "ćilim" po čemu je projekat i dobio naziv "Sarajevski ćilim".

Kada će biti završen Sarajevski ćilim i kada će stanovnici glavnog grada Bosne i Hercegovine moći normalno šetati, još nije poznato, a možda o tome javnost obavijeste iz Općine Centar jer su svi rokovi za završetak radova odavno probijeni.

Radovi na šetalištu Sarajevski ćilim, 26.04.2023.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.