open-navfaktor-logo
search
Sjećanje
Odata počast uposlenicima KCUS-a stradalim tokom agresije na BiH
U toku agresije na BiH na radnom mjestu i u gradu poginuo je 51 uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
25.10.2019. u 15:15
get url
text

Članovi sportskog udruženja SU IMPULS odali su počast kolegama, uposlenicima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ubijenim tokom agresije na BiH u periodu od 1992. do 1995. godine. Tom prilikom obišli su mjesta stradanja, te simbolično položili cvijeće ispred spomen-ploče u krugu KCUS-a, uz minutu šutnje i učenje Fatihe stradalima, saopćio je KCUS.

Prema riječima predsjedavajućeg UO "SU IMPULS" Ensara Pepića, u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva Klinički centar je  granatiran bez obzira na obilježja i saznanja da se radi o zdravstvenoj ustanovi.

-Ogromne štete su pretrpjele klinike na Koševu, na koje je prema postojećim podacima palo više od 350 granata i drugih eksplozivnih naprava. Osim naših stradalih kolega, na liječenju je smrtno nastradalo i pet pacijenata, direktnim pogocima granata u bolesničke sobe, a na isti način je 19 pacijenata ranjeno. Svake godine im odajemo počast polaganjem cvijeća i obilaskom kruga KCUS, te se u njihovu čast organiziraju i sportska takmičenja. I ove godine smo uz podršku menadžmenta KCUS-a i Sindikata uposlenika na simboličan način evocirali uspomene na naše kolege - izjavio je Pepić.

U toku agresije na BiH na radnom mjestu i u gradu poginuo je 51 uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.