open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Od sutra promjena vremena, kod osjetljivih osoba javit će se glavobolja i nervoza
Najniža jutarnja temperatura u četvrtak između četiri i osam stepeni
17.09.2019. u 08:04
get url
text
Kiša, Sarajevo

Danas se u našoj zemlji prijepodne prognozira pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti u cijeloj zemlji. Jače naoblačenje sa sjevera koje će uvjetovati kišu u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

Sutra će biti oblačno vrijeme. Većina padavina u Bosni i to prijepodne. U Hercegovini lokalno slaba kiša poslijepodne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 24 do 28°C.

U četvrtak će biti više sunčanog vremena na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Po kotlinama sa maglom. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura većinom između četiri i osam stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U petak prijepodne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niska naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, danas će se nakon ugodnijeg prijepodneva, pogoršati tegobe kod osjetljivih osoba u drugom dijelu dana usljed promjene vremena. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza i problemi sa snom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.