Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini, prema prognozama meteorologa, može se očekivati nestabilno vrijeme. 

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne kiša se očekuje u Krajini i Posavini, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, uz postepeno skretanje, krajem dana, na sjeverni, a u ostatku Bosne sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od šest do 11, na jugu od 10 do 14, a dnevna od 14 do 20, na od 20 jugu do 24 °C. 

U srijedu oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Prijepodne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od pet do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevna od osam do 14, na jugu od 18 do 22 °C. 

U četvratk oblačno, u većem dijelu zemlje se očekuju povremena i slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od 10 do 15, a dnevna od šest do 12, na jugu od 12 do 16 °C. 

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od sedam do 13, a dnevna od šest do 11, na jugu od 12 do 18 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.