open-navfaktor-logo
search
Novi sistem naplate
Od sutra đaci u Kantonu Sarajevo za javni prijevoz moraju koristiti elektronske kartice
U toku je uvođenje elektronskog sistema naplate u vozilima GRAS-a, tako da bi od sutra svi đaci koji koriste javni prijevoz trebali koristiti elektronske kartice.
05.04.2022. u 11:33
get url
text

Nakon đaka, elektronske kartice od 15. aprila koristit će studenti, a od 1. maja i svi ostali građani.

- Obavještavaju se svi redovni studenti koji nisu donijeli potvrdu za akademsku 2021./2022.godinu sa slikom, da su to dužni uraditi najkasnije do 15. aprila 2022. godine na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka ili Ilidža za izradu elektronskih kartica. Prije nego predaju original potvrdu, redovni studenti su dužni istu kopirati zajedno sa slikom. O terminu i lokaciji preuzimanja elektronskih kartica redovni studenti će biti naknadno obavješteni – stoji u saopćenju GRAS-a na stranici Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Očito da u GRAS-u nisu uspjeli ovaj projekat dovesti do kraja pa sada nisu ni sigurni kada će početi korištenje elektronskih kartica. 

Elektronske kartice važit će i u vozilima GRAS-a, ali i Centrotransa, a o elektronskom sistemu naplate željeli smo razgovarati sa direktorom GRAS-a Senadom Mujagićem, ali nam je rekao da je trenutno izvan Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.