Radovi će biti izvođeni u noćnim satima, i to u periodu od 23 do 6 sati, kada će saobraćaj biti potpuno obustavljen, a preko dana saobraćaj će se normalno odvijati.  

- Na ovom mostu došlo je do velikih oštećenja i zbog svih sigurnosnih mjera, kao i zbog njegove funkcionalnosti, odlučeno je da će se sanirati dijelovi mosta koji su skoro pa potpuno oštećeni i nesigurni. Kako se ne bi stvarale gužve u saobraćaju, radovi na sanaciji će se izvoditi noću. Naše opredjeljenje je da u svim općinama Kantona omogućimo kvalitetniji i sigurniji i javni prevoz, kao i cestovnu infrastrukturu - rekao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, navodi se u saopćenju iz Vlade KS. 

Izvođač radova je kompanija Euro-asfalt, nadzor nad radovima vrši IG Banja Luka, a vrijednost projekta iznosti 225.415,91 KM.  

Do početka radova, u toku sedmice, bit će izvršeni pripremni radovi i postavljena signalizacija, a od subote kada radovi počnu, počinje i izmjena režima saobraćaja, shodno rješenju koje je donijelo Ministarstvo saobraćaja.