open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Od posljedica koronavirusa preminuo nastavnik tjelesnog odgoja Suad Tupković
Prosvjetni radnici i članovi Samostalnog Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, Kantonalni odbor Kantona Sarajevo opraštaju se od kolege Suada Tupkovića (49) koji je izgubio bitku za život nakon zaraze koronavirusom.
07.04.2021. u 16:16
get url
text

Tupković je bio nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja i bivši direktor Javne ustanove Osnovna škola "Izet Šabić" Vogošća.

- Nažalost, još jedno ogromno i neprijatno iznenađenje za sve nas u obrazovanju je tužna vijest o iznenadnoj smrti našeg kolege, Suada Tupkovića, člana SSOOiO FBiH, nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i bivšeg direktora JU OŠ "Izet Šabić" Vogošća. Sa velikim žaljenjem, tugom i nevjericom smo primili i ovu tužnu vijest da se još jedan mladi život ugasio i da našeg kolege Suada više nema među nama. U ime SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i u svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće povodom smrti našeg kolege i prijatelja, Suada Tupkovića - navodi se u saopćenju Sindikata kojeg potpisuje predsjedni Saudin Sivro.

Članovi Sindikata upućuju iskrene izraze podrške i saučešća Suadovoj porodici, radnim kolegama i svima onima kojima je Suad bio istinski prijatelj i koji je ostavio neizbrisiv trag u dušama i srcima onih koji su ga poznavali.

- Posebni ljudi, kao što je rahmetli Suad, žive u našim srcima i kada nisu pored nas. Neka je Suadu vječni rahmet – zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.