open-navfaktor-logo
search
Morbidno
Od pepela kremiranog djeda napravila kekse, pa "počastila" kolege
Paul Doroshov, šef policije u regiji Davis, u saveznoj američkoj državi California, potvrdio je kako je učenica lokalne srednje škole, uz pomoć prijateljice, od pepela kremiranog djeda napravila kekse, te "počastila" najmanje devet učenika u svom razredu
18.10.2018. u 14:03
get url
text

Učenica srednje škole iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odlučila je od pepela kremiranog djeda napraviti kekse, te njima počastiti prijatelje u svom razredu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Paul Doroshov, šef policije u regiji Davis, u saveznoj američkoj državi California, potvrdio je kako je učenica lokalne srednje škole, uz pomoć prijateljice, od pepela kremiranog djeda napravila kekse, te "počastila" najmanje devet učenika u svom razredu.

Doroshov je kazao kako su pojedini učenici kazali prijateljima u razredu kako se u keksima nalazi ljudski pepeo.

Istražitelji su razgovarali s devet učenika koji su konzumirali kekse, te je navedeno kako postoje jasni pokazatelji da je riječ o ljudskom pepelu. Doroshov je naveo kako nije moguće govoriti o bilo kakvoj optužbi protiv učenika.

Dodao je također kako je policija, nakon što je utvrđeno da nije narušeno zdravlje učenika, ovaj slučaj prepustila upravi škole.

Direktor škole Tyler Millsap je na društvenoj mreži Facebook napisao kako je roditeljima napisao e-mail u kojem ih je obavijestio kako je škola ozbiljno pristupila ovom slučaju, te kako se učenica kaje zbog svog postupka.

Jedna od učenica škole Andy Knox, koja je konzumirala kekse, u izjavi za televiziju "KCRA" je istakla kako je spomenuta učenica ranije govorila o pepelu umrlog djeda.

-Kada sam zagrizla keks, osjetila sam da ima drugačiji okus. Kazala mi je kako je u kekse stavila specijalni dodatak - istakla je Knox, te dodala je kako im je kasnije priznala da je u kekse stavila pepeo kremiranog djeda.

-Ako ste nekada kao dijete pokušali jesti pijesak, dok žvaćete, dolazi do specifičnog zvuka. Prilikom konzumiranja tog keksa, bio je sličan zvuk - pojasnila je Knox.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.