open-navfaktor-logo
search
Prvak na vrhu
Od nula do deset: Najzanimljivije brojke nakon šestog kola Premijer lige BiH
Ekipa Zvijezde 09 jedini je tim kojem, poslije šest odigranih kola, u rubrici pobjede stoji nula
25.08.2019. u 13:11
get url
text

Šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine bilo je najefikasnije u dosadašnjem dijelu domaćeg šampionata. Na jučerašnjih šest mečeva postignuto je ukupno 17 pogodaka, što je skoro tri po utakmici (2,83).

U subotu je po drugi put ove sezone viđeno šest golova na jednom susretu, a poslije visoke gostujuće pobjede Tuzla Cityja nad Zvijezdom u prvom kolu (5:1), mreža se šest puta zatresla i u duelu između Širokog i Željezničara, koji je završio podjelo bodova (3:3).

0 - Ekipa Zvijezde 09 jedini je tim kojem, poslije šest odigranih kola, u rubrici pobjede stoji nula. Po nulu, pred nadolazeći gradski derbi, ali u rubrici porazi, imaju Sarajevo i Željezničar. Ista stvar je i sa Radnikom, koji ove sezone još nije remizirao.

1 - Prvi hat-trick u karijeri Velibor Đurić postigao je u jučerašnjoj pobjedi Radnika protiv Mladosti (3:0).

2 - U meču protiv Veleža Husref Musemić je zaradio drugi žuti karton, zbog čega posebno opresan mora biti u zaostalom meču koji Sarajevo u srijedu igra na Pecari, jer ako dobije karton gradski derbi će gledati sa tribina.

3 - Sarajevo je pobjedom nad Veležom (2:1) stiglo do trećeg vezanog trijumfa ove sezone. Prethodno je tri pobjede uspio uvezati i Željezničar.

4 - I četvrti međusobni duel Čelika i Tuzla Cityja okončan je bez pobjednika. Poslije tri remija rezultatom 1:1, četvrti duel sinoć je na Bilinom polju okončan s 0:0.

5 - S pet golova Sulejman Krpić predvodi listu najboljih strijelaca Premijer lige.

6 - U šestom kolu smo drugi put ove sezone svjedočili utakmici sa šest golova. Mreža se šest puta zatresla u duelu između Širokog i Željezničara, koji je završio podjelom bodova (3:3).

7 - Sedam žutih kartona pokazao je glavni sudija utakmice Sarajevo - Velež Sabrija Topalović, što je najviše u u šestom kolu PLBiH.

8 - Osam golova u pet utakmica nove sezone Sarajevu je donijelo ukupno 13 bodova, što je aktuelnom prvaku bilo dovoljno da se vrati na vrh premijerligaške tabele, uz to ima utakmicu manje od drugoplasiranog Željezničara.

9 - Poslije šest odigranih kola bijeljinski Radnik ima gol-razliku 9:9.

10 - Željezničar je jedini tim koji je poslije šest (nekompletnih) kola PLBiH postigao deset golova, najviše u ligi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.