open-navfaktor-logo
search
Velika stvar
Od ljeta u novoj ulozi: Hasan Salihamidžić napredovao u Bayernovoj hijerarhiji
Rođenog Jablaničanina za imenovanje u Izvršni odbor predložio je Uli Hoeness
11.11.2019. u 21:07
get url
text

Na večerašnjoj sjednici Nazdornog odbora minhenskog Bayerna odlučeno je da će dosadašnji sportski direktor njemačkog velikana Hasan Salihamidžić biti imenovan za člana Izvršnog odbora kluba.

- Hasan Salihamidžić od ljeta 2017. godine radi izvrstan posao. Ovo ne važi samo za njegov profesionalni angažman, koji je vezan i odgovaran za sportske rezultate posljednjih godina, već i za kvalitetan doprinos i rad u omladinskim selekcija Bayerna - navedi se na zvaničnoj internet stranici aktuelnih njemačkih prvaka.

Prije nešto više od dvije godine nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine imenovan je na poziciju sportskog direktora, a od 1. jula sljedeće godine bit će član Izvršnog odbora najvećeg njemačkog kluba.

Rođenog Jablaničanina za imenovanje u Izvršni odbor predložio je Uli Hoeness.

Još od imenovanja na poziciju sportskog direktora Salihamidžić nije uživoa podršku medija u njemačkoj, kakvu su imali neki od njegovih prethodnika, no čini se da su "gazde" Bayerna i više nego zadovoljne poslom koji je u preoteklom periodu obavljao Salihamidžić, a ovo je samo potvrda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.