Velika stvar

Od ljeta u novoj ulozi: Hasan Salihamidžić napredovao u Bayernovoj hijerarhiji

Objavljeno: 11.11.2019. u 21:07

Rođenog Jablaničanina za imenovanje u Izvršni odbor predložio je Uli Hoeness

Na večerašnjoj sjednici Nazdornog odbora minhenskog Bayerna odlučeno je da će dosadašnji sportski direktor njemačkog velikana Hasan Salihamidžić biti imenovan za člana Izvršnog odbora kluba.

- Hasan Salihamidžić od ljeta 2017. godine radi izvrstan posao. Ovo ne važi samo za njegov profesionalni angažman, koji je vezan i odgovaran za sportske rezultate posljednjih godina, već i za kvalitetan doprinos i rad u omladinskim selekcija Bayerna - navedi se na zvaničnoj internet stranici aktuelnih njemačkih prvaka.

Prije nešto više od dvije godine nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine imenovan je na poziciju sportskog direktora, a od 1. jula sljedeće godine bit će član Izvršnog odbora najvećeg njemačkog kluba.

Rođenog Jablaničanina za imenovanje u Izvršni odbor predložio je Uli Hoeness.

Još od imenovanja na poziciju sportskog direktora Salihamidžić nije uživoa podršku medija u njemačkoj, kakvu su imali neki od njegovih prethodnika, no čini se da su "gazde" Bayerna i više nego zadovoljne poslom koji je u preoteklom periodu obavljao Salihamidžić, a ovo je samo potvrda.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije