open-navfaktor-logo
search
Javni prijevoz
Od jutros u funkciji još 10 autobuskih linija u Sarajevu
Od jutros je počelo saobraćati i preostalih 10 linija za koje je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u proteklom periodu raspisalo javni poziv. Ranije je, na osnovu istog poziva, u saobraćaj pušteno pet linija.
29.08.2022. u 10:09
get url
text

- U funkciju su vraćene autobuske linije koje godinama nisu redovno saobraćale ili nikako nisu bile funkcionalne. Naš cilj je bio, onako kako smo najavili i obećali građanima, da linije budu uspostavljene prije početka školske godine - istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Linije koje su od jutros počele saobraćati su: Ilidža - Hadžići - Drozgometva, Ilidža - Hadžići - Vukovići, Ilidža - Osjek, Otoka - Boljakov Potok, Nedžarići - Dobrinja, Drvenija - Pofalići, Stup - Vogošća, Stup - Dobroševići, Tarčin - Budmolići, Vogošća - ul. Ahmeda Rizve - Gora.

- Osluškivali smo potrebe građana, ali smo pratili i stanje na terenu u svim općinama kantona. Jedan od tri najveća prioriteta za naše građane je upravo redovnost linija, tako da ćemo i u narednom periodu pratiti situaciju i djelovati u skladu sa utvrđenim stanjem koje imamo na terenu - dodao je Šteta.

Podsjećamo, javni poziv za izbor operatera na 15 linija javnog linijskog prevoza Ministarstvo saobraćaja je raspisalo nakon što je inspekcija nalazom utvrdila da se linije ne održavaju u skladu sa registrovanim redom vožnje, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.