open-navfaktor-logo
search
Spremni za turiste
Od juna hoteli na Vlašiću otvaraju vrata, Arapi ne otkazuju rezervacije za ljeto
Vlašić je spreman za domaće i strane turiste, kazao je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević.
28.05.2020. u 08:14
get url
text

- Vlašić, kao jedinstveno i atraktivno bh. turističko odredište koje je aktuelno, kako tokom zimske, tako i ljetne sezone, upravo zbog svojih brojnih kvaliteta i ponude, nikada nije imao problema sa popunjenošću, pa evo i sada u ovom neizvjesnom vremenu, već nam dolaze prvi gosti – kazao je Matošević.

Matošević je također naglasio to da, na osnovu informacija iz nekoliko putničkih agencija, turisti iz arapskih zemalja još nisu otkazali svoje rezervacije za sedmi i osmi mjesec ove godine, kao i da hotelijeri imaju dosta upita i najava za dolazak, te da već početkom mjeseca juna, hoteli na Vlašiću zvanično otvaraju svoja vrata.

- Bitno je naglasiti da su protekli period turistički radnici iskoristili za uređenje i renoviranje svojih smještajnih i ugostiteljskih objekata, kao i za unapređenje turističkih ponuda i usluga, te da su preduzeli sve preventivne mjere zaštite za sprečavanje širenja koronavirusa, kako bi turistima osigurali siguran i ugodan boravak na Vlašiću. U ovom momentu, bar što se tiče preduzimanja mjera zaštite i pridržavanja svih standarda, može se reći da je boravak na Vlašiću siguran – navodi Matošević.

Kako ističe Matošević, turističke i putničke agencije i druga ugostiteljska i turistička preduzeća su spremni za obavljanje svojih djelatnosti, međutim provedba svih aktivnosti ne ovisi o tim djelatnostima i njihovoj spremnosti već postojećoj regulativi nadležnih institucija koja se najviše odnosi na odgovarajuće prepreke pri prelasku državnih granica. 

Matošević na kraju ističe da je krajnje vrijeme da se vratimo prirodi i uživamo u svim njenim blagodatima i da upoznamo našu lijepu domovinu, navodi se u saopćenju Turističke zajednice SBK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.