Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja pojačanih aktivnosti povodom novogodišnjih i božićnih praznika u vremenskom periodu od 31.12.2019. do 08.01.2020. godine, zbog počinjenih krivičnih djela privremeno su oduzeli određenu količinu vojnog naoružanja čije držanje je građanima zabranjeno, kao i vatrenog oružja za ličnu bezbjednost.

Policijski službenici PS Bosanska Dubica, 31.12.2019. godine u Bosanskoj Dubici u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od G.J.  privremeno su oduzeli automatsku pušku M70 zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U mjestu Kozarac zbog postojanja sumnje da je izvršio krivičnog djela tjelesna povreda dana 01.01.2020. godine od A.M. iz Prijedora privremeno su oduzeta dva pištolja.

Dana 03.01.2020. godine u Bosanskoj Dubici prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi R.Đ. iz Bosanske Dubice pronađena je i privremeno oduzeta puška M-48 i automatska puška M70 čime je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici PS Omarska dana 05.01.2020. godine, u Omarskoj, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od D.V. iz Prijedora privremeno su oduzeli automatsku pušku kalašnjikov zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica bit će dostavljeni izvještaji za naprijed navedena krivična djela, saopćeno je iz PU Prijedor.