open-navfaktor-logo
search
AMUS
Od danas isplata tantijema za autore!
Rad autora, djela, muzička ostvarenja - obaveza AMUS-a! Autori i muzički stvaraoci verificirali svoj rad! Od danas isplata tantijema za autore!
25.01.2021. u 09:25
get url
text

Rad autora, muzičkih stvaralaca svakodnevno bilježi rezultate na play-listama koje u konačnici bira publika. Taj savršeni spoj autorskih djelovanja i slušalaca sistemski je uređena vrijednost koju Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) svakodnevno prati mehanizmima koji su u skladu sa svjetskim principima. Ova posebno važna djelatnost, koju proizvode talent i znanje, doprinosi zajednici po svim osnovama, okuplja vrijednosti ovog vremena, ali i pomno brine o bezvremenskim djelima. Verificirati stvaralačke sposobnosti i doprinijeti njihovom daljnjem razvoju temelj je uspostavljanja kriterija razvoja svake oblasti.

AMUS je profesionalnim djelovanjem, svakodnevnim predanim radom, brinući o plasmanima autorskih djela u vrijeme kada je njihova profesija pogođena COVID-mjerama, uspio ostvariti veće prihode te u skladu s tim autorima povećavati dobit ostvarenu po emitiranju i plasiranju njihovih djela. Ističu da je u 2020. godini znatno uvećan broj emitiranih domaćih djela, čemu ide u prilog činjenica da je drugi dio godine obilovao mnogobrojnim novim autorskim zapisima, znatno je uvećana lista djela, što su prepoznali i emiteri te ih plasirali. Ovako snažna sinergija AMUS-a i autora, zasnovana na profesionalnim principima djelovanja, na obostrano zadovoljstvo, a najviše na zadovoljstvo slušalaca, učinila je produktivnom i podsticajnom sredinu za stvaraoce.

Iz AMUS-a ističu da se niti jedna institucija nije brinula o autorima i njihovom djelovanju te su u AMUS-u sigurno koristili sve mehanizme rada da polugodišnji Plan uvećaju, što je u konačnici vidljivo na autorskim listama.

- Želimo da vrijeme pred nama donese nove rezultate i djela koja će svojim plasmanom zadobiti pažnju publike, biti sigurni odabir svakog urednika te izbor korisnika muzičkih djela - naveli su iz AMUS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.