open-navfaktor-logo
search
Dio grada u mraku
Od 23 sata postepena stabilizacija snabdijevanja strujom, dvije trafostanice i dalje pod vodom
Kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Sarajevu i okolini. Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su ostala bez vode i struje.
05.11.2021. u 18:37
get url
text

Kako su nam kazali iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, stabilizacija snabdijevanjem električnom energijom može se očekivati večeras iza 23 sata.

- Tada ćemo početi postepeno uključivanje trafostanica. Mora se voditi računa o opterećenosti, odnosno o dozvoljenom opterećenju - kazala je za Faktor Midheta Kurspahić, šefica sektora za komunikacije EPBiH.

VEZANI TEKST - Poplavljena trafostanica u Reljevu uzrok prekida u snabdijevanju strujom u Sarajevu

Istakla je da bi do ujutro većina trafostanica trebala biti u funkciji, međutim bez napona će i dalje biti trafostanice koje se trenutno nalaze pod vodom. 

Trafostanice koje su još uvijek pod vodom nalaze se u Reljevu i Azićima, a kada bi one trebale biti puštene u funkciju, nije poznato.

Kako javlja reporter Faktora trenutno je na području općine Novi Grad u Reljevu u blizini trafostanice policijska patrola koja ne dopušta prolazak tom dionicom, a da vlada potpuni mrak i da su gužve na cestama.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.