open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Od 15. novembra obavezna zimska oprema
Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. 
09.11.2020. u 08:25
get url
text

Napominju da će od 15.11. na snazi biti obavezno posjedovanje zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce - Crna Rijeka), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje - Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar - Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj - Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Stupari - Živinice - Šićki Brod, Šićki Brod - Orašje, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustipraća i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, saopćili su iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.