Željeznice FBiH obavještavaju putnike da će u sezoni od 15.6. do 31.8.2019. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog BH voza na relaciji Sarajevo - Čapljina - Sarajevo i proširenja putničke ponude na način da će putnici u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherca d.o.o. Grude.

Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 7.15 sati, a u Čapljinu će stizati u 9.32 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19.25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21.42 sati. Voz će se zaustavljati na stanicama Hadžići, Konjic, Jablanica Grad, Mostar i Žitomislići.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum polazit će u 10.05 sati, a iz Neuma za Čapljinu u 18 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu bit će na stajalištu "Magistrala" na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen - Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo - Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM. Rok važenja povratnih voznih i autobuskih karata je 15 dana.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split polazit će u 10.05/10.10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 34,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen. Sve karte za voz i autobus kupuju se na prodajnim mjestima Željeznica FBiH, saopćeno je iz Željeznica FBiH.