open-navfaktor-logo
search
Kapiten Vučice
Od 114 golova u dresu Rome Džeko izabrao pet najboljih
Kapiten fudbalske reprezentacije BiH i Rome, Edin Džeko, u dresu rimskog sastava postigao je 114 golova, što ga čini trećim najboljim strijelcem u historiji kluba sa Olimpica.
08.01.2021. u 21:23
get url
text

Pred Dijamanta je postavljen nimalo lagan zadatak, da odabere pet najboljih pogodak koje je postigao za Vučicu.

Najbolji strijelac u historiji našeg nacionalnog tima među pet najbolji je uvrstio pgolove protiv Napolija, Sampdorije, Viktorije Plzen, Torina i Chelseaja u Ligi prvaka, a sve je obrazložio na ovaj način.

- Grupa je bila teška, svi su nam predviđali treće mjesto, ali na kraju smo završili prvi. To je bila jedinstvena emocija, koja se ne može objasniti, tačno ispred tribine s navijačima Rome. Gol je bio predivan, a i radosot također. Okrenuo sam se i vidio sve navijače. Bilo je to sjajno, od prekrasnog gola protiv jakog protivnika, na sjajnom stadionu i u utakmici Lige prvaka. Courtois nije imao vremena podići ruku. Kao što je Kolarov rekao, lijevom nogom nikada ne griješim. Jako dobro sam se snašao. Definitivno gol moje karijere. Za mene je svaki moj gol remek-djelo, ali nijedan nije kao prvi - kazao je Džeko za zvanični YouTube kana svog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.