open-navfaktor-logo
search
Göteborg
Očevidac stravične nesreće: Vozač je izgubio kontrolu i auto je u letu udarilo krovom u betonski stub
Mediji u Švedskoj i dalje pišu o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su četiri mlade osobe, dvadesetogodišnjaci, tri djevojke i jedan mladić, u nedjelju ujutro izgubili život u Göteborgu.
19.02.2020. u 09:49
get url
text

Porodica Usto je posebno pogođena ovom nesrećom, jer su roditelji Dženana i Midhat, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, izgubili dvije kćerke, sestre Irmu i Elmu.

Pored teške situacije i žalosti, njihova majka Dženana je smogla hrabrosti da objavi tekst na svom profilu na Facebooku.

Švedski mediji pišu da su se Irma i Elma oko 3.30 sati javile na telefonski poziv, a njihova drugarica koja se nalazila na zabavi u Göteborgu je trebala hitnu pomoć. Sestre koje su bile poznate po tome da su svakome željele pomoći su bez razmišljanja krenule u, kako se ispostavilo, posljednje putovanje, putovanje na bolji svijet, kako je njihova majka navela u objavi na Facebooku.

Majka također objašnjava kako su kćerke lijepe i dobre duše, jednostavno djeca kakvu svaki roditelj može samo poželjeti. Kao potvrda koliko su sestre bile voljene i cijenjene u društvu je inicijativa o dobrovoljnoj akciji prikupljanja sredstava za njihovu dženazu. Policija još radi na ispitivanju uzroka nesreće.

Loši vremenski uvjeti, jaka oluja i klizava cesta su vjerovatno uzrokovali nesreću. Jedan očevidac je u izjavi koju je dao policiji potvrdio da je automobil iz neobjašnjivih razloga izgubio kontrolu i u letu udario krovom u betonski stub.

Policija još vrši tehnička ispitivanja na vozilu, a u toku je i obdukcija stradalih. Zvanično saopćenje se očekuje u narednim danima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.