open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Očekuju nas oblačni dani uz prolazne kiše
U Bosni i Hercegovini jutros je mala do umjerena naoblaka, dok po kotlinama i uz riječne tokove ima magle, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
10.11.2022. u 08:09
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Livno 0; Bugojno i Drvar 1; Jajce i Sarajevo 2; Ivan-sedlo, Sanski Most i Tuzla 3; Bijeljina, Bjelašnica, Doboj, Grude i Zenica 4; Banja Luka 5; Bihać, Mostar i Trebinje 7; Gradačac 9; Neum 12 stepeni Celzijusevih.

- Danas u Bosni prijepodne mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Naoblačenje sa zapada u drugom dijelu dana koje će uvjetovati prolaznu slabu kišu. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab, prijepodne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni Celzijusevih - navedeno je u saopćenju.

U kotlinskom dijelu Sarajeva dio prijepodneva magla, u poslijepodnevnim satima naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Za sutra se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni, a u Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 stepeni, na jugu do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Prvi dan vikenda očekuje nas djelomično vedro, prijepodne rijetko može pasti malo kiše u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslijepodne i u Hercegovini. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.