open-navfaktor-logo
search
Prije povratka u Italiju
Očekuje ga novčana kazna: Zlatan Ibrahimović zaboravio registrovati skupocjeni "ferrari"?
Zlatan Ibrahimović u utorak se iz Švedske vratio u Milan, gdje ga očekuje dvosedmična izolacija prije nego se svojim klupskim kolegama priključi na timskim treninzima.
13.05.2020. u 08:36
get url
text

Iskusni švedski napadač bh. korijena u tokom pandemije koronavirusa većinu vremena je proveo u Stockholmu, a Švedska je jedna od rijetkih zemalja koja nije uvodila posebne mjere kojima bi spriječila pandemiju.

Ibrahimović je tokom boravka u domovinu formu održavao trenirajući s fudbalerima Hammarbyja, čiji je jedan od vlasnika, a našao je vremena i da prekrši zakon.

Obilazeći ulice Stockholma u "ferrariju monza SP 2" kojih ima samo 500 na svijetu, švedska agencija za transport ustvrdila da luksuzni automobil kojih je proizvedeno svega 500 nije registrovan od marta.

VEZANI TEKST - Helena Seger o upoznavanju s Ibrahimovićem: Ferrarijem je zagradio moj "mercedes", vidjela sam njegov veliki nos

- Registracija ne važi od 30. marta - rekao je Mikael Andersson iz Švedske agencije za saobraćaj, te dodao:

- Automobil se ne vozi ako je neregistrovan.

Ipak, Ibrahimović, koji se sada vratio u Italiju na 14 dana u karantin uoči očekivanog povratka na trening sa Milanom u Seriji A 18. maja, suočit će se s novčanom kaznom uprkos impresivnim ljubiteljima automobila u domovini u kojoj sam proveo više od sedam sedmica.

"Ferrari SP 2" prodaje se samo onim najvjernijim kupcim, što Zlatan zasigurno jeste. Ovaj autmobil a brzinu od 100 kilometara na sat dostiže za menje od tri sekunde, a maksimalna brzina mu je veća od 300 kilometara na sat. Cijena mu je oko dva miliona dolara.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentina Dossena (@valedox77) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.