open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Očekivano: Nakon ostavke Pavića, Nenad Nešić v. d. predsjednika DNS-a
Sjednica je uslijedila nakon neopozive ostavke dugogodišnjeg predsjednika DNS-a Marka Pavića. Ostavku je podnio i generalni sekretar Dragutin Rodić.  Najavljena je i smjena ministra za saobraćaj i veze u Vladi RS-a Neđe Trninića na zahtjev DNS-a
25.12.2019. u 07:28
get url
text

Nenad Nešić je izabran za v. d. predsjednika DNS-a, Milan Radović za v. d. zamjenika predsjednika DNS-a, a Darko Banjac za v. d. generalnog sekretara stranke, na sinoć održanoj vanrednoj sjednici DNS-a sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je razmatranje novonastale situacije nakon ostavki Marka Pavića i Dragutina Rodića.

-Nadam se da će Pavić i Rodić nakon prespavane noći odlučiti da ostanu članovi stranke. Predsjedništvo je odlučilo da treba da bude ovako, iako ja nisam bio za to - poručio je Nenad Nešić.

-Dosta toga smo morali da raspravimo. Sve odluke smo donijeli jedinstveno. Od Pavića i Rodića ćemo još dugo učiti. Čeka nas mnogo rada i truda - kaže Banjac.

Sjednica je uslijedila nakon neopozive ostavke dugogodišnjeg predsjednika DNS-a Marka Pavića. Ostavku je podnio i generalni sekretar Dragutin Rodić. Najavljena je i smjena ministra za saobraćaj i veze u Vladi RS-a Neđe Trninića na zahtjev DNS-a.

Sjednica Glavnog odbora DNS-a najavljena je krajem januara ili početkom februra, a ovo su privremeni organi do unutarstranačkih izbora. Vanredna sjednica trajala je oko dva i po sata.

Do podjela u DNS-u došlo je nakon što stranačko rukovodstvo nije moglo da se opredjeli oko imena kandidata za poziciju ministra u Vijeću ministara BiH.

Na sjednici u Banjoj Luci prisustvovali su potpredsjednici Nenad Nešić, Darko Banjac, Marko Aćić, Ognjen Tadić, kao i Milan Radović, Dragomir Jovičić, te predsjednici regionalnih odbora iz cijele Republike Srpske. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.