Rukometaši zeničkog federalnog ligaša Čelika očekivano su poraženi u 1. pretkolu Kupa Bosne i Hercegovine od premijerligaša Maglaja 32:39 (15:17).

Gosti su, pred oko 200 gledalaca u Gradskoj arena "Husejin Smajlović" u Zenici, bili bolji te izborili prolaz u naredni krug, jer se u ovoj fazi igra samo jedna utakmica.

Najefikasniji u redovima Čelika bili su Kenan Biogradlija i Aldin Begagić s po šest, Eldar Mehić i Slaven Šijaković s po pet golova, dok su Maglajlije predvodili Haris Bašić s osam, Selvedin Omahić sa sedam te Benjamin Čičkušić s pet golova.

Odlukom Upravog odbora Čelika, ova je utakmica bila i humanitarnog karaktera, a sav prihod će biti uplaćen za liječenje sedmogodišnje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice, koja je sa svojom majkom s tribina pratila utakmicu te na početku izašla na parket zeničke dvorane.

Čelik je od ulaznica večeras prikupio 423 KM, ali će iznos biti i veći, jer su posjetioci ubacivali novac i u kutiju na ulazu u dvoranu. Amni je za nove pretrage, koje će obaviti u Turskoj, potrebno 3.800 eura, a posjetioci ove utakmice su, osim kupnje ulaznica, mogli i dodatno donirati novac za tu namjenu.

Uplate za liječenje ove djevojčice moguće je izvršiti i na sljedeće račune: Bosna Banka International dd, Account: BBIBBA22XXX, IBAN: BA 3914135513201939 Almira Hamzić, Adresa: Hase Huseinovića Bega 1 Nemila, Žiro račun: Almira Hamzić 1340100000000120 ASA banka, PayPal almiraiamna, [email protected]