Petak, 19.08.2022.

Očaravajući prizori sa vrha Bjelašnice, noćnim skijanjem otvara se sezona

Na vrhu olimpijske ljepotice Bjelašnice zabilježeni su očaravajući prizori sniježnog pokrivača.

Sunčano je i vedro a vrh planine pokriven je snijegom.

Skijaška sezona 2021/2022. na najvišem ski-centru u BiH, Olimpijski centar Bjelašnica, počinje večeras noćnim skijanjem sa početkom u 16.30 sati.

Preduzeće ZOI'84 prvi dan nove sezone poklanja besplatno skijanje za limitirani broj od 300 korisnika na stazi Kolijevka. Do vikenda će u funkciji biti noćno skijanje od 18.30 do 21.00 sat, a 4. decembra 2021. godine planirano je otvaranje ostalih staza.

Svi započeti radovi u OC Bjelašnica privode se kraju. Pušten je u rad sistem za vještačko osnježenje kako bi se zajedno sa intezivnim snježnim padavinama osigurala kvalitetna podloga, a ZOI'84 najavljuje i značajna unapređenja, koja će u OC Bjelašnica biti vidljiva već početkom sezone.

ZOI'84 odgovornost stavlja na prvo mjesto, te zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti organizovan revijalni program povodom otvaranja sezone.

- Nova Uprava ZOI'84 prati aktuelna dešavanja na svjetskim skijalištima. Određene zemlje, kao npr. Austrija koja je u lockdown-u, odlučile su ostaviti skijališta otvorena za svoje korisnike. Mi akcenat stavljamo na unapređenje infrastrukture i značajno poboljšanje iskustva skijanja, što je i naša primarna obaveza prema korisnicima. Ovi sportovi, sami po sebi, omogućuju sigurnu distancu među skijašima, a sport i boravak na čistom planinskom zraku značajno doprinose izgradnji imuniteta - saopćeno je iz ZOI'84.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh