open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Očajni Željo surovo kažnjen u Tuzli, Krupa ispustila pobjedu u nadoknadi
Odigrane su dvije utakmice subotnjeg programa 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
03.04.2021. u 16:56
get url
text

Sloboda je na Tušnju srušila Željezničar rezultatom 1:0, a Krupa i Tuzla City remizirali su rezultatom 1:1.

Željo je najveću šansu imao u 41. minuti susreta. Devedžić je igrao rukom u šesnaestercu nakon centaršuta Zeca, a sudija Sivac pokazao na kreč. Loptu na bijelu tačku namjestio je Bekrić, ali je Golubović odbranio udarac. Lopta se i nakon toga odbila do veznjaka Želje, ali ni iz drugog pokušaja nije je uspio pospremiti u mrežu. Ovo je već treći penal koji je u proljetnom dijelu prvenstva odbranio golman Slobode Adnan Golubović.

Plavi su nakon toga surovo kažnjeni. U 49. minuti kapitulirala je odbrana Želje. Saša Maksimović je matirao Filipa Erića iz prve prave šanse za Slobodu. Radilo se o kontranapadu, Mujagić je dobio loptu u prostor na desnoj strani, ubacio pred gol, a na drugoj stativi usamljen je ostao Maksimović i rutinski pogodio. Vrijedi istaknuti da je sumnjiva, barem po snimku u tv prijenosu, bila pozicija u kojoj se nalazio Mujagić, ali zastavica pomoćnika nije bila podignuta.

Sloboda je do kraja uspjela sačuvati prednost, organizovanom odbranom, a Željo nije uspio ni kreirati ozbiljnije šanse za poravnanje. Tuzlaci su prekinuli niz od pet vezanih poraza, a prvu pobjedu na klupi Slobode ostvario je Mladen Žižović. S druge strane, kriza Željezničara je produžena i post bez postignutog gola u domaćem prvenstvu traje već pet utakmica.

Prvi poraz na klupi Tuzla Cityja u posljednjim minutama izbjegao je Husref Musemić. Njegov tim danas je remizirao u Krupi na Vrbasu rezultatom 1:1. Krupa je povela golom Nemanje Vukmanovića u 65. minuti. Tuzlaci su od 50. minute igrali s igračem manje poslije isključenja Luke Lučića, ali uprkos tome u prvoj minuti nadoknade golom Brkića uspjeli su poravnati rezultat.

Od 17 sati igraju Sarajevo i Široki Brijeg na Koševu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.