open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nezgode na dionici Vitez - Kaonik, uviđaj u toku
Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta Vitez - Kaonik, u mjestu Nadioci, saobraćaj je jutros obustavljen do završetka policijskog uviđaja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.
30.10.2020. u 07:50
get url
text
Vitez, prevrnut kamion

Kamion se prevrnuo na cesti te se radi na njegovom sklanjanju. Povrijeđenih nema.

Zbog redovnog servisiranja opreme na autoputu A - 1 danas od 09 do 11 sati bit će zatvoren uključni krak sa kružnog toka Vlakovo prema Jošanici, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto - moto kluba.

Na vijaduktu Vlakovo, saobraćaj će u smjeru Tarčin - Jošanica biti preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog asfaltiranja danas će u vremenu od 08 do 18 sati doći do obustave saobraćaja na regionalnom putu Srebrenik - Donja Orahovica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Srebrenik - Bukva - Gračanica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Sanacija kolovoza izvodi se na magistralnom putu Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca). Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom, naizmjenično uz regulaciju semaforima. Zbog smanjenja gužve, mole se vozači koji dolaze iz Širokog Brijega i Čitluka ili idu ka istima, da koriste alternativni pravac Mostar - Rodoč - Varda - Čule.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj - Doboj (Mravići), Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.