open-navfaktor-logo
search
Uspješan debi
Obrvan zadovoljan: Napravili smo razliku koju smo kontrolisali do kraja
Rukometna reprezentacija BiH upisala je drugu pobjedu u kvalifikacija za EURO 2022. nakon što je danas u Bugojnu s 27:21 savladala Austriju.
14.03.2021. u 18:53
get url
text

Hrvatski stručnjak Ivica Obrvan tako je uspješno debitovao na klupi našeg nacionalnig tima.

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi kao preporođeni, uvjerljivim trijumfom nad Austrijom ostali u igri za EURO

Slobodno možemo reći da ga je preporodio ako bi današnju partiju Zmajeva uporedimo sa izdanjima protiv Estonije.

- Ono što je najvažnije jeste da smo pobijedili jer je to bio cilj da na preostalim mečevima tražimo šansu da se plasiramo dalje. Pohvala za sve igrače i čestitke na požrtvovanosti cijelu ovu sedmicu. Igrali smo fenomenalnu odbranu i kada imate takvu odbranu i golmana iza njih onda je sve lakše. Možda nije bilo sve tečno u igri, ali smo u drugom poluvremenu kontrolisali igru i zasluženo slavili - rekao je Obrvan u izjavi za BHT1 nakon utakmice, te dodao:

- Može se reći da smo bili raznovrsniji u igri, poslužio nas je šut izvana igrača koji su imali manju minutažu kao što je Herceg, koji je danas bio odličan. Napravili smo razliku koju smo kontrolisali do kraja. Za prvu utakmicu, skup i upoznavanje igrača mogu biti vrlo zadovoljan.

Naredni meč naša selekcija igra na domaćem terenu, a protivnik joj je Njemačka 29. aprila.

- Odmah ću reći da odlučno odbijam bilo kakvu pomisao na neku šansu ako dođu s drugom ili trećom postavom jer imaju na raspolaganju bezbroj igrača. Najprije se fokusiramo na Nijemce, pa na Austriju. Ne možemo računati na to da oni igraju opušteno i lagano jer toga nema kod njih - zaključio je Obrvan nakon uspješnog debija na klupi BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.