open-navfaktor-logo
search
Novi selektor BiH
Obrvan za Faktor: Još nisam zvanično obaviješten o imenovanju
Hrvatski stručnjak Ivica Obrvan novi je selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tom će mjestu naslijediti Bilala Šumana, koji je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH smijenjen s te pozicije.
17.02.2021. u 19:33
get url
text

Rukovodstvo Saveza za promjenu selektora odlučilo se poslije loših rezultata najboljih bh. rukometaša u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i zbog činjenice da Šuman, koji je reprezentaciju vodio od 2016. godine, nije posjedovao odgovarajuću trenersku licencu.

VEZANI TEKST - Ivica Obrvan novi selektor rukometne reprezentacije BiH 

Za razliku od sada već bivšeg selektora njegov nasljednik nema tih problema, a kako je u kratkom razgovoru za Faktor otkrio Ivica Obrvan, no još uvijek nije zvanično obaviješten o tome da je izabran za novog selektora Bosne i Hercegovine.

- Da smo nešto razgovarali, jesmo. Znao sam da sam jedan od kandidata. Još nisam zvanično obaviješten o imenovanju. Ipak, nešto više će se znati u narednom periodu kada bi te stvari trebali definirati do kraja - kazao je za Faktor novi nacionalni "coach", uz molbu za razumijevanje jer u ovom trenutku ne može mnogo toga više reći.

- Vjerujem da ćemo imati prilike za razgovor u budućnosti, a iskreno se nadam korektnoj saradnji - dodao je Ivica Obrvan.

Zanimljivo da je novi selektor (Obrvan op.a) baš kao i bivši (Šuman) igračku karijeru proveo na poziciji desnog krila.

Obrvan je povjerenje članova UO RSBiH dobio konkurenciji Zorana Jovičića, Irfana Smajlagića i Veselina Vujovića, koji su se proteklih dana spominjali kao potencijalni kandidati za nasljednika Bilala Šumana. 

Sigurno je da je pred novi selektorom ozbiljan izazov s obzirom na to da su šanse za plasman na EURO minimalne, ali još postoje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.