open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Obrvan: Nedostajao je Malinović, bit će teško protiv Češke
Selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan obratio se na press konferenciji nakon poraza od Švedske u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu.
14.01.2022. u 08:14
get url
text

Uputio je čestitke Šveđanima.

- Čestitam ekipi Švedske na pobjedi. Velika je razlika u kvaliteti. Bili smo bez sedam igrača. Bilo nam je jako teško parirati tokom cijele utakmice. Možda i očekivan poraz i s možda prevelikom razlikom. Nadam se da dalje nećemo imati problema s COVID-om - rekao je Obrvan, te dodao:

- Češka je jaka reprezentacija. Bit će teško. Nadam se da ćemo imati neke igrače koji danas nisu bili tu i da ćemo odigrati bolju utakmicu i pobijediti. Nema puno vremena. Moramo ovu utakmicu što prije zaboraviti i što kvalitetnije odigrati protiv Češke.

Selektor je rekao da će golmani dati veći doprinos u narednim utakmicama.

- Očekivao sam da golmani brane onako kako im dozvoli naša odbrana. Bojić je bio dosta dobar, ali nije bilo lako braniti. Puno kontri i otvorenih šuteva. Od 16 igrača devet ih je bilo koji su prvi put igrali za reprezentaciju protiv favorita i jedne od kandidata za medalju. Svako ima pravo na slab dan. U narednim utakmicama će oni sigurno dati svoj doprinos - rekao je Obrvan te dodao da smo izostankom Malinovića ostali bez jednog ljevaka u ekipi:

- Dejan je dobio pozitivan nalaz i to nam je poremetilo puno toga. S dešnjakom na desnom krilu nije lako igrati ni protiv koga. Trenirali smo s Karačićem i Malinovićem i to je funkcionisalo. Prijateljske utakmice nismo mogli igrati zbog COVID-19. Kada igrate protiv ovako jake reprezentacije koja zatvori te prilaze, ulazite u probleme. Bit će teško i protiv Češke, tražit ćemo kvalitetniju odbranu i kvalitetniji napad, manje primljenih golova iz kontri i polukontri, pa bi to možda malo i rasteretilo desnu stranu našeg napada - zaključuje hrvatski stručnjak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.