open-navfaktor-logo
search
Novi singl
Obradili pjesmu Šabana Bajramovića: Poslušajte numeru "Peno" u izvedbi benda Divanhana
Bosanskohercegovački bend Divanhana, koji je široj javnosti poznat po vrsnim interpretacijama tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, nerijetko svoj kreativni rad oplemeni i izvedbama pjesama autora koji su svojim stvaralaštvom obogatili world music scenu naših prostora.
12.09.2022. u 20:59
get url
text

Tako su obradili pjesmu "Peno", legendarnog romskog kantautora Šabana Bajramovića, te istu odabrali za treći singl sa novog albuma "Zavrzlama".

Pjesma je snimana na njihovom posljednjem koncertu u Lisinskom 29. februara 2020. godine, dok video, u vidu kratkog dokumentarnog filma, prikazuje kadrove iza scene, samog procesa pripremanja i realizacije pomenutog koncerta, te oproštaja članova benda Divanhana sa Šejlom Grgić koja je svoju saradnju sa ovim sastavom privela kraju ranije ove godine.

- Osjećam veliku zahvalnost za protekle četiri godine koje su ispisale mnogo važnih stranica u mom životu. Jedno divno poglavlje koje je ispunjeno velikim iskustvom, najljepšim emocijama u lijepim i u onim malo manje lijepim trenucima kada smo se svi skupa čvrsto držali za ono što nas veže, a to je muzika, naša riznica kreativnosti i ljubavi - naš sevdah - izjavila je Šejla Grgić povodom izdanja pjesme "Peno" koja je ujedno i posljednji single Divanhane sa pomenutom bivšom članicom.

Produkciju za pjesmu potpisuje dugogodišnji saradnik benda Divanhana Borjan Milošević, dok je video realizovala sjajna ekipa Mono Digital, na čelu sa Sallexom Perićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.