open-navfaktor-logo
search
Razmjena argumenata
Obračun na sjednici Skupštine u Foči: Dvojica SDS-ovaca pretukla kolegu iz SNSD-a
Dva vijećnika u Skupštini Općine Foča uhapšena su nakon tuče koja je izbila jučer na sjednici Skupštine u tom gradu, a u kojoj je povrijeđen njihov kolega iz skupštinskih klupa.
04.03.2022. u 10:09
get url
text

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su vijećnici Milorad Kostić i Ognjen Bodiroga (SDS), dok je deblji kraj u sukobu izvukao Milan Nikolić (SNSD).

- Tom prilikom lice M. N. zadobilo je tjelesne povrede i pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Foča, nakon čega je otpušten na kućno liječenje - navode iz PU Foča.

U saopćenju dodaju da su pripadnici Policijske uprave Foča "zbog počinjenog krivičnog djela tjelesna povreda lišili slobode M. K. i O. B., oba iz Foče".

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okužnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela tjelesna povreda - navode iz fočanske policije.

Povodom hapšenja dvojice vijećnika sinoć je na Facebook stranici SDS-a objavljeno reagiranje Darka Babalja, zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a, koji je i predsjednik Odbora za sigurnost, a koji je naveo kako "ima informaciju da policija namjerava zadržati Bodirogu i Kostića u pritvoru", a što, kako je naveo "predstavlja čin tamničenja narodnih odbornika što je nedopustivo".

- Tražimo hitno puštanje iz pritvora odbornika SDS-a koji su privedeni u policiju nakon sukoba sa drugim odbornikom fočanske skupštine tokom sinoćnjeg skupštinskog zasjedanja - naveo je on.

Glasnogovornica PU Foča Marijana Elez kazala je jutros za Faktor da su uhapšeni zadržani u službenim policijskim prostorijama, te da se uzimaju izjave od svjedoka događaja i provode druge potrebne radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.