Srijeda, 28.09.2022.

Obnovljen mural na podzidu u Gornjem Zaliku, s kojeg su skinuti plakati SBB-a

Materijal za renoviranje grafita je osiguralo Udruženje građana Zalik i Sportsko društvo Zalik

Prije tri godine na podzidu na ulazu u Gornji Zalik napravljen je mural u znak sjećanja na žrtve Srebrenice i Mostara, u sklopu kojeg su članovi Udruženja građana Zalik obilježili 20 godina od genocida u Srebrenici.

Nakon što je prije par dana dio grafita prelijepljen predizbornim plakatima SBB-a, grupa stanovnika naselja Zalik ga je tokom vikenda odlučila renovirati i vratiti mu prijašnji izgled.

- Pored uklanjanja plakata sa grafita, izvršeno je renoviranje cjelokupne podloge i natpisa, a u narednim danima će na dijelu koji je bio plakatiran, ponovo zablistati Cvijet Srebrenice u novim i većim dimenzijama, što će grafitu dati dodatni, prepoznatljivi izgled - kazao je koordinator akcije Alen Jaganjac.

Materijal za renoviranje grafita je osiguralo Udruženje građana Zalik i Sportsko društvo Zalik, a pored članova, pomogli su i stanovnici naselja Zalik.

- Veliki broj prolaznika je sa odobravanjem pozdravljao ovu aktivnost, a bilo je i onih koji su donosili obroke za volontere - dodao je Jaganjac.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh