open-navfaktor-logo
search
Mostar
Obnovljen mural na podzidu u Gornjem Zaliku, s kojeg su skinuti plakati SBB-a
Materijal za renoviranje grafita je osiguralo Udruženje građana Zalik i Sportsko društvo Zalik
25.09.2018. u 16:02
get url
text

Prije tri godine na podzidu na ulazu u Gornji Zalik napravljen je mural u znak sjećanja na žrtve Srebrenice i Mostara, u sklopu kojeg su članovi Udruženja građana Zalik obilježili 20 godina od genocida u Srebrenici.

Nakon što je prije par dana dio grafita prelijepljen predizbornim plakatima SBB-a, grupa stanovnika naselja Zalik ga je tokom vikenda odlučila renovirati i vratiti mu prijašnji izgled.

{$galerijaFotografija}

- Pored uklanjanja plakata sa grafita, izvršeno je renoviranje cjelokupne podloge i natpisa, a u narednim danima će na dijelu koji je bio plakatiran, ponovo zablistati Cvijet Srebrenice u novim i većim dimenzijama, što će grafitu dati dodatni, prepoznatljivi izgled - kazao je koordinator akcije Alen Jaganjac.

Materijal za renoviranje grafita je osiguralo Udruženje građana Zalik i Sportsko društvo Zalik, a pored članova, pomogli su i stanovnici naselja Zalik.

- Veliki broj prolaznika je sa odobravanjem pozdravljao ovu aktivnost, a bilo je i onih koji su donosili obroke za volontere - dodao je Jaganjac.

Mostar- Zalik-mural
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.