open-navfaktor-logo
search
Kad će tramvaj
Obnova pruge: Šteta se pohvalio raskrsnicom kod remize, izvođač radova se boji kiše
U Sarajevu je završena rekonstrukcija tramvajske pruge na raskrsnici kod remize, ali još nije poznato kada će tramvajski saobraćaj od Ilidže do Čengić Vile konačno početi raditi.
25.09.2022. u 11:10
get url
text

Rekonstrukcija pruge na ovoj prometnoj raskrsnici je počela 3. septembra. U toku su radovi na okretaljci na Čengić Vili, a, kada se ona završi, bit će u potpunosti završena rekonstrukcija na dionici do Ilidže.

VEZANI TEKST - Završili za godinu: Ovako izgleda najčešće fotografisanih sto metara pruge u historiji

- Glavna saobraćajnica kod remize dobila je novi pružni prijelaz, a saobraćaj se od sinoć iz grada prema Ilidži odvija u tri trake, neometano. U narednim danima bit će završeni i ostali radovi na ovoj, do sada, najkompleksnijoj raskrsnici, kako bi bila potpuno funkcionalna – napisao je u objavi na Facebooku Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo je u junu 2021. godine dodijelila 20,4 miliona eura vrijedan ugovor konzorciju kineskih kompanija – "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group" (Shandong) i "China Railway No.10 Engineering Group Co." (CREC 10), a podizvođač radova je kompanija "Bosman", čiji radnici posljednjih sedmica užurbano rade na rekonstrukciji pruge.

Rekonstrukcija pruge od Ilidže do Čengić Vile je počela krajem augusta prošle godine.

Kontaktirali smo Osmana Jahića, vlasnika građevinske firme "Bosman", koji nam nije mogao otkriti datum kada će biti završena rekonstrukcija tramvajske pruge.

- Bit će uskoro, ako Bog da. Jedan dan kiše nas može poremetiti. Za više informacija zovite Ministarstvo sabraćaja Kantona Sarajevo - rekao je Osman Jahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.