open-navfaktor-logo
search
Pomoć
Obnavljaju se kuće za 12 povratničkih porodica u Kotor-Varošu
Ministarstvo ovih dana potpisuje ugovore o dodjeli materijala povratnicima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine
31.07.2019. u 13:48
get url
text

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će dodijeliti građevinski materijal za 12 povratničkih porodica u Kotor-Varošu, na temelju provedenog javnog poziva. U sali Skupštine Općine Kotor-Varoš ugovore sa korisnicima su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik ove općine Zdenko Sakan. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsjednik SO Kotor-Varoš Ibrahim Palić, kao i drugi predstavnici povratnika.

Jedan od korisnika pomoći je i Adnan Opakić koji ovom prilikom ističe: "Ova pomoć nam je od velike koristi za dogradnju naše kuće jer nas u domaćinstvu živi šest članova i da ćemo nakon proširenja kuće imati bolje uvjete za stanovanje".

Ministarstvo ovih dana potpisuje ugovore o dodjeli materijala povratnicima na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

-Donirani građevinski materijal će poslužiti korisnicima za proširenje ili potpunu izgradnju njihovih domova. Zaprilimi smo veliki broj aplikacija iz ove općine, što ukazuje da volja za povratkom u kotorvarošku dolinu još postoji. Značajan broj njih smo realizirali, što ćemo činiti i u narednom periodu, a u skladu sa iskazanim potrebama povratnika. Nastavljamo snažno sa našom misijom jer povratak je ključ jačanja države - zaključio je ministar Ramić, saopćilo je Ministarstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.