open-navfaktor-logo
search
Novi asfalt
Obnavlja se najstariji parking u općini Novo Sarajevo
Najstariji parking u uopćini Novo Sarajevo u ulici Behdžeta Mutevelića uskoro će biti asfaltiran.
28.04.2020. u 13:58
get url
text
Novo Sarajevo parking
Novo Sarajevo parking

Već je uklonjena kamena kaldrma i kameni ivičnjaci, nakon čega su ugrađeni novi slivnici i kanalizacione cijevi, jer su postojeće bile dotrajale i nefunkcionalne. Postavljeni su i novi ivičnjaci, asfaltiran je trotoar, te je odrađena i priprema za ugradnju novog asfaltnog sloja.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je gradilište i kazao "kako je postojeći parking jedan od najstarijih na području općinepa je rekonstrukcija bila neophodna".

{$galerijaFotografija}

- Najveći problem predstavljao je ulaz i izlaz sa parkinga, obzirom da su niše za kontejnere zauzimale dio parking prostora. Niše za kontejnere su uklonjeni, a na adekvatnim lokacijama će biti postavljena nova zvona za odlaganje otpada, tako da će se i broj parking mjesta povećati za 15 novih mjesta - istakao je Koldžo.

Osim radova na rekonstrukciji parking prostora, na ovoj lokaciji izvršena je i rekonstrukcija javne rasvjete ugradnjom novih stubova sa ciljem boljeg osvjetljenja prostora.

Za ove namjene  Općina Novo Sarajevo izdvojila je 75.000 KM, a radovi su izvedeni u okviru vanrednog održavanja saobraćajnica za 2020. godinu, kaže se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

ns-parking3.JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.