Nedjelja, 26.06.2022.
Parking u ulici Behdžeta Mutevelića

Obnavlja se najstariji parking u općini Novo Sarajevo

Najstariji parking u uopćini Novo Sarajevo u ulici Behdžeta Mutevelića uskoro će biti asfaltiran.

Već je uklonjena kamena kaldrma i kameni ivičnjaci, nakon čega su ugrađeni novi slivnici i kanalizacione cijevi, jer su postojeće bile dotrajale i nefunkcionalne. Postavljeni su i novi ivičnjaci, asfaltiran je trotoar, te je odrađena i priprema za ugradnju novog asfaltnog sloja.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima obišao je gradilište i kazao "kako je postojeći parking jedan od najstarijih na području općinepa je rekonstrukcija bila neophodna".

- Najveći problem predstavljao je ulaz i izlaz sa parkinga, obzirom da su niše za kontejnere zauzimale dio parking prostora. Niše za kontejnere su uklonjeni, a na adekvatnim lokacijama će biti postavljena nova zvona za odlaganje otpada, tako da će se i broj parking mjesta povećati za 15 novih mjesta - istakao je Koldžo.

Osim radova na rekonstrukciji parking prostora, na ovoj lokaciji izvršena je i rekonstrukcija javne rasvjete ugradnjom novih stubova sa ciljem boljeg osvjetljenja prostora.

Za ove namjene  Općina Novo Sarajevo izdvojila je 75.000 KM, a radovi su izvedeni u okviru vanrednog održavanja saobraćajnica za 2020. godinu, kaže se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh