open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Oblačno vrijeme s kišom sa sobom donosi glavobolje i neraspoloženje
Kišno vrijeme koje nas očekuje u narednim danima utjecat će na osjetljive osobe pa će im donijeti razdražljivost, glavobolju
06.10.2018. u 09:21
get url
text

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim i djelomično centralnim područjima Bosne sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva kiša i lokalni pljuskovi očekuju se na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini, stoji u izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, na jugozapadu Bosne povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 28 stupeni.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini razvedravanje u večernjim satima. Tokom jutra, kiša je moguća ponegdje u Hercegovina, na sjeveroistoku i jugozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni.

Ni ponedjeljak neće proći bez kiše, a u utorak se očekuje razvedravanje, jutarnje temperature će iznositi od devet do 15 stepeni, a najviša dnevna će biti do 27 stepeni.

Što se tiče današnjih biometeoroloških prilika, promjenljivo i nestabilno vrijeme utjecat će nepovoljno na osjetljive osobe u vidu glavobolje, neraspoloženja, dekoncentracije. Tokom prijepodneva u dijelu Bosne će biti ugodnije, do kraja dana opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.