open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Oblačno sa kišom do ponedjeljka, na planinama susnježica ili snijeg
Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.
19.11.2022. u 07:48
get url
text

U sedam sati jutros izmjerene su sljedeće vrijednosti temperature zraka: Sanski Most 4, Ivan Sedlo, Livno i Tuzla 5, Bihać, Gradačac, Sarajevo i Zenica 6, Široki Brijeg 8, Grude 9, Mostar 11 i Neum 12 °C. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama susnježica ili snijeg. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuje na jugu zemlje. Vjetar slab istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu 17 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 9 °C.

U nedjelju,u Bosni i Hercegovini iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom. Na planinama može padati slab snijeg. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

I u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini prije podne oblačno. Više kiše u jutarnjim satima, a do sredine dana se prognozira prestanak padavina. Na planinama će padati slab snijeg. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.