open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Oblačno s kišom i jakim vjetrom do srijede, a onda snijeg
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša.
09.02.2021. u 07:42
get url
text

Više padavina prijepodne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, a najviša dnevna do 14 stepeni.

Nastavlja se period nepovoljnih biometeoroloških prilika, pri tome će opšta slika biti lošija u Hercegovini i Krajini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti. Moguće su reakcije kod meteoropata poput malaksalosti, glavobolje, razdražljivosti, u noći problemi sa snom. Negativni uticaj promjene malo će oslabiti u drugom dijelu dana. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se padavine. Očekuje se jak vjetar južnog smjera. Najviša dnevna će ići i do 16 stepeni.

U četvrtak će također biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Temperatura zraka će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između pet i deset stepeni i postepeno će opadati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.