open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Oblačno, na istoku Bosne slab snijeg
Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno vedro. Ponegdje na istoku Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica.
20.12.2021. u 07:56
get url
text

Dnevna temperatura od dva do sedam, na jugu do 10 °C.

Jutros je najhladnije bilo u Drvaru i Sokocu gdje je izmjereno minus sedam stepeni, dok je na Bjelašnici bilo minus pet stepeni, u Sanskom Mostu minis četiri, u Bihaću, Bugojnu, Prijedoru, Širokom Brijegu minus četiri stepena.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, prohladno, uz sunčane intervale i buru, izraženiju u poslijepodnevnim satima. U Bosni će mjestimične padavine i sjeverac, povremeno praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije, pri tome i dalje hladno, bez značajnijeg porasta temperatura. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje i ne izlagati se jačim naporima.

Sutra će biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama magla. Porast naoblake krajem dana ili tokom noći. Jutarnja temperatura od minus osam do munus jedan, na jugu do tri, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet stepeni.

U srijedu će biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Poslijepodne naoblačenje u Krajini, a tokom noći i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, na jugu do dva, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.