Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan-sedlo 12; Livno 13; Bihać, Drvar i Zenica 14; Grude, Prijedor i Sanski Most 15; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Jajce, Široki Brijeg i Tuzla 16; Bijeljina, Gradačac, Sarajevo, Stolac i Trebinje 17; Mostar 18; Neum 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 924hPa, za 20hPa je ispod normale i raste.

Danas u većem dijelu Bosne oblačnije prijepodne sa prolaznom kišom, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Pretežno oblačno vrijeme bi se zadržalo u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se jača kiša prognozira u jutarnjim satima, a zatim slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jačim udarima brzine 40 do 55 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U Sarajevu oblačnije prijepodne. Slaba kiša u jutarnjim satima. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.