Ovaj objekat je u vlasništvu Vlade FBiH i ustupljen je na korištenje Zavodu za javno zdravstvo KS u periodu hitnih javnozdravstvenih događaja u pandemiji.

- Zavod za javno zdravstvo KS je naknadno potpisao Sporazum s Općom bolnicom za korištenje objekta kao izolatorija do okončanja pandemije. Završetkom pandemije, a s obzirom na značajna ulaganja u renoviranje prostora, planira se uspostava bolničkog odjela za veterane u saradnji s Ministarstvom za boračka pitanja KS. U koordinaciji s Vladom FBiH i premijerom Nikšićem, predviđeno je da Zavod za javno zdravstvo vrati ovaj prostor Vladi FBiHe, nakon čega će ga Vlada FBiH ustupiti Općoj bolnici za osnivanje veteranskog odjela - navedeno je u saopćenju nakon sastanka.

Hasanović je istakao nužnost pronalaženja rješenja za nedostatak adekvatnog prostora Zavoda za javno zdravstvo KS, dok je ministar Osmanović između ostalog podsjetio da su u ovoj godini potpisani sporazumi kojima je ministarstvo na čijem je čelu s milion KM podržalo otvaranje Veteranskog odjela u Općoj bolnici, dok je sa 300.000 KM podržalo osposobljavanje Dnevne bolnice za PTSP pri Psihijatrijskoj klinici KS.