open-navfaktor-logo
search
Drama kraj Teslića
Objekat se zapalio dok su vlasnici spavali, spasila ih policija
Brzom reakcijom policije niko nije povrijeđen u požaru koji je jutros oko tri sata izbio na pomoćnom objektu u mjestu Žarkovina kod Teslića.
20.12.2020. u 13:40
get url
text

Prema saznanjima, vlasnici su jučer proslavljali slavu i nakon toga su zaspali u pomoćnom objektu, u kojem je jutros izbio požar, piše Srpskainfo.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez je rekla da su policajci probudili vlasnike, te ih evakuirali iz objekta, a potom zajedno sa njima izveli dva automobila na sigurnu udaljenost.

– Policijskoj stanici Teslić, jutros oko 3.10 sati, prijavljeno je da u mjestu Žarkovina, gori pomoćni objekat vlasništvo Z. P. Odmah po prijavi su postupili policijaci i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj u cilju lokaliziranja požara i radnici Elektrodistribucije radi isključivanja navedenog objekta sa naponske mreže – pojasnila je Kerkez.

Požar je lokaliziran oko 5.30 sati, a u požaru je izgorio dio krovne konstrukcije, svinjac i kokošinjac u kojem se, prema izjavi vlasnika, nalazilo oko dvadesetak kokoški koje su izgorjele.

U navedenom požaru nije bilo povrijeđenih. Izvršen je uviđaj i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.