open-navfaktor-logo
search
Britanski mediji
Objavljeno u kakvom je stanju Boris Johnson
Britanski premijer Boris Johnson proveo je noć na odjelu intenzivnog liječenja londonske bolnice St Thomas i njegovo je stanje bez promjena, objavili su jutros britanski mediji.
07.04.2020. u 09:01
get url
text

Johnsonova lična borba s koronavirusom uzdrmala je britansku vladu baš u vrijeme kad zemlja, po naučnicima, ulazi u možda i najtežu sedmicu pandemije

Britanski premijer je 27. marta objavio da je zaražen koronavirusom i bio je u samoizolaciji u Downing Streetu do nedjelje kad je prevezen u bolnicu jer simptomi nisu popuštali.

Sinoć je premješten na odjel intenzivne njege jer mu se stanje rapidno pogoršalo. Izvor iz bolnice kazao je medijima da je Johnson dobio kisik, ali je bio svijesti i nije na respiratoru.

Za vrijeme boravka na intenzivnom liječenju mijenjat će ga ministar vanjskih poslova Dominic Raab. Kraljica Elizabeta informirana je o situaciji, objavila je Buckinghamska palata.

Johnsonov glasnogovornik ranije jučer nije želio odgovoriti na pitanje ima li premijer upalu pluća, ali njegov premještaj na intenzivnu dovoljno govori o težini situacije. 

Zdravstveni stručnjaci koje su kontaktirali britanski mediji kažu da nema sumnje da je Johnson jako bolestan. 

Svjetski čelnici, među kojima američki predsjednik Donald Trump i francuski Emmanuel Macron, poželjeli su mu brz oporavak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.